Грижа за играчките от плат

Всички деца обожават плюшените си играчки. Играят с тях, носят ги навсякъде със себе си, хранят ги, изпускат ги на земята. Нормално е всеки родител да се запита как става почистването на подобни играчки. И тогава се сблъскваме с въпроси от рода на „Мога ли да я изпера в пералнята?“, „А как стои въпросът със сушенето в сушилня?“, „Трябва ли винаги да пера играчката на ръка?“, „Ами ако се съсипе?“. Ние от Fairy Ribbons сме събрали цялата информация накуп в няколко точки, за да можете бързо да се информирате за поддръжката на нашите играчки.

1. Пране на ръка

Прането на ръка винаги е било най-сигурният начин да се почисти играчка от плат. С хладна вода и щадящи препарати играчките на Вашето дете ще станат като нови.

2. Пране в пералня

Ние изработваме играчки, които могат да бъдат изпрани на 30 градуса в перална машина. Центрофугирането става на по-ниски обороти. Когато създаваме нашите играчки, винаги ушиваме първо прототип, които бива подложен на редица тестове, включително и на пране в пералня. Досега всички играчки са преминали теста с прането успешно, дори и куклите с коса от прежда. Така че не се притеснявайте, ако не Ви достига времето за пране на ръка,просто изперете играчката в пералня.

Не се притеснявайте за нарисуваното лице или дрешки на Вашата кукла. Те няма да се отмият или повредят, тъй като са рисувани с качествени бои за текстил, които са издръжливи на влага и пране.

Внимание: Куклите с изкуствена коса за кукли задължително трябва да се перат на ръка, тъй като е възможно да се повреди косата! 

3. Сушене в сушилня

Въпреки, че много от прототипите на играчките са преминали и теста за сушилня, не препоръчваме подобно сушене. Ако имате време оставете играчката на стайна температура и тя ще изсъхне сама за около ден. Това е най-сигурният метод.  Ако все пак бързате, можете да я изсушите и в сушилнята (с изключение на куклите с изкуствена коса за кукли!!!) на Ваша отговорност.

 

Куклите и играчките са създадени за деца. Нормално е да има поражения, но всичко е поправимо с периодично пране и правилна грижа. Най-важното е мъниците да са щастливи и да се забавляват. Играчките са до време, но спомените за тях остават за цял живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *