За тихите книжки и още нещо…

Тихите книжки (от англ. Quiet Books) вече са доста познати и популярни и в България. Чрез тях децата опознават света, опознават различните на допир предмети и елементи, тренират фината си моторика чрез игра.

Името им идва от предназначението им – децата да се занимават „тихо“ и продължително време с тях. Макар че тук бих могла да поспоря, защото всичко си зависи от самото дете. Дъщеря ми ,например, възклицаваше на висок глас при всяко едно закопчано копче и всяка отлепена и залепена велкро лепенка, защото беше изключително впечатлена от новите си умения. Приятелки, за които съм правила книжки, споделят, че действително децата им са били вглъбени доста време в заниманията, които предлага подобна книжка. Така че, тествайте как реагира Вашето дете и ще се радвам да ми пишете за впечатленията си.

Тук се предлагат ръчно от мен изработени книжки, съобразени с възрастта на детето (към всяко описание на страничките ще намерите възрастова категория). Възрастовите категории са съобразени с уменията и интересите на детето в съответната възраст. Също така са и съобразени с частите, които са изобразени на страничките – някои странички предлагат малки детайли, които не са подходящи за деца под 3 годишна възраст поради опасност от „изяждане“ на малките части :). Най-добре е да играете и разглеждате книжката заедно с Вашето дете и да не го оставяте без надзор. А и е много по-забавно и интересно заедно!

Можете да поръчате отделни странички, които съчетани заедно, образуват книжката. Целта на тези готови странички е да се спести дългото време за изработката им, затова знайте, че всички странички, които виждате като налични, могат веднага да бъдат сглобени във вид на книжка и изпратени към Вас. Ако имате конкретни идеи или детето Ви има конкретни предпочитания, които не могат да бъдат удовлетворени от наличните странички на книжки, не се колебайте да ми пишете! Ще намерим решение и Вашето дете ще получи абсолютно персонализирана тиха книжка според интересите си. Срокът за изработка на книжка по Ваше задание е 5 работни дни. Цената на персонализираната страничка ще бъде формирана според  трудността на изработката, но няма да бъде значително по-висока от определените в сайта цени за страничка.

При сглобяването се зашиват две странички една за друга, като се добавя пълнеж от силиконов пух, а отделните листове се връзват20161123_162706-1 посредством предварително пришити „ушенца“ от сатенени ленти, през които накрая бива прокарана друга сатенена лента, която да захване всички „ушенца“ и да придаде завършен вид на книжката

Корицата и гърбът на книжката се правят специално за вашето дете. Затова моля в коментар към поръчката си да отбележите, дали книжката е за момче или  момиче и дали имате някакви предпочитания как да изглежда корицата. Коментарът Ви може да изглежда по следния начин например :“ Здравейте, желая корица за момиче. Нека има панделка и розови орнаменти. Желая и също да изпишете името на момиченцето. То се казва…..“. По-подробното описание е предпоставка за изработване на точно това, което желаете. Ако имам въпроси относно  описанието Ви, ще се свържа с Вас по телефона, за да доуточним детайлите. Все пак се стремим и Вие и аз да направим едно дете щастливо, а повярвайте – това е най-голямото удовлетворение от труда ми!

Оставям избора във Вашите ръце! Радвам се, че избрахте моята страница, за да направите детето си щастливо!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *